petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Blok kawowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszny przepis na cudowny blok kawowy

Blok kawowy

Składniki:

Blok kawowy

 

  • Masa:
  • waniliowe, 2 szklanki mleka w proszku, 2 łyżeczki żelatyny, jajo, 5 żółtek, 2 łyzki posiekanych orzechów
  • Nadzienie:
  • opakowanie biszkoptów, łyzka kawy rozpuszczalnej, cukier

Sposób przygotowania:

Blok kawowy
Margaryne utrzeć z cukrem i jajami dodając serek i mleko w proszku. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody, ropuscić na małym ogniu w szklance wody. Ostudzić i dodać do masy, utrzeć. Kawę rozpuścić w 1/2 szklanki goracej wody, ostudzić, nasączyć biszkopty. Dno podłużnej blaszki napełnić częścia masy, przykryć warstwą biszkoptów. tak postepować do wyczerpania składników. Blok wstawić do lodówki na 2 godziny, obsypach orzechami.

Tagi:

biszkopt kawa