Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 294]

Blok czekoladowo- kawowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest to pyszne połączenie karmelowej czekolady i kawy. Kawa w tym bloku odgrywa najważniejszą rolę. Nadaje niesamowity smak i aromat, akurat temu blokowi. Niewątpliwym atutem bloku czekoladowo-kawowego jest dodatek zmielonych herbatników.

Blok czekoladowo- kawowy

Składniki:

Blok czekoladowo- kawowy

na blok czekoladowo-kawowy

  • 300 g mleka w proszku
  • 250 g margaryny lub masła
  • 200 g czekolady karmelowej
  • 150 g cukru
  • 100 ml wody
  • 100 g herbatników
  • 20 g kawy rozpuszczalnej

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowo- kawowy
Herbatniki mielimy. Margarynę i cukier umieszczam w garnku. dodaje wodę. Zagotowuje. Czekoladę łamię na kawałki. Dodaje do gotujących się składników. Mieszam do rozpuszczenia. Studzę. Do wystudzonej masy dodaje zmielone herbatniki i mleko w proszku. Mieszam. Gotową masę umieszczam w formie keksowej. Chłodzę całą noc.