gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Blok czekoladowy z groszku ptysiowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Blok czekoladowy z groszku ptysiowego to świetna propozycja na słodki deser. Pięknie się prezentuje po przekrojeniu. Polecam.

Blok czekoladowy z groszku ptysiowego

Składniki:

Blok czekoladowy z groszku ptysiowego

 

  • pół kostki masła,
  • 125 g groszku ptysiowego,
  • 1/4 szklanki wody,
  • pół szklanki cukru,
  • 1,5 łyżki kakao,
  • 1 szklanka mleka w proszku.

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy z groszku ptysiowego
Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy masło, cukier, kakao.

Doprowadzamy do zagotowania. Gdy tylko się zagotuje zdejmujemy garnek z ognia.

Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku i groszek. Mieszamy dokładnie.

Masę przekładamy do foremki keksowej wyłożoną folią spożywczą.

Schładzamy minimum 2 godziny w lodówce.

Smacznego ;)