Sposób przygotowania:
Blondie- ciasto z białą czekoladą i owocami lata
W rondelku roztopić masło wraz z czekoladą i pozostawić do lekkiego przestudzenia.
Jajka z cukrem utrzeć na jasną i puszystą masę i przelać jeszcze delikatnie ciepłą czekoladę. Wymieszać. Przesiać mąkę i całość ponownie wymieszać na gładką masę.
Małą, kwadratową formy wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę. Na wierzch ułożyć owoce.
Piec około 25 minut (sprawdzić patyczkiem, który powinien być lepki, ale nie obklejony) w 180 stopniach.
Jajka z cukrem utrzeć na jasną i puszystą masę i przelać jeszcze delikatnie ciepłą czekoladę. Wymieszać. Przesiać mąkę i całość ponownie wymieszać na gładką masę.
Małą, kwadratową formy wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę. Na wierzch ułożyć owoce.
Piec około 25 minut (sprawdzić patyczkiem, który powinien być lepki, ale nie obklejony) w 180 stopniach.
Marika-
zozolek
Kraina Miodem Płynąc
Dziękuję :) Oczywiście, że można użyć innych owoców, teraz idealne byłyby truskawki i czereśnie
LauraLaura