Sposób przygotowania:
BLONDIES, czyli brownie z biala czekolad
Podgrzej piekarnik do 170 ° C. Roztopić masło i białą czekoladą w « bain-marie » lub w mikrofali 2 min. Dobrze wymieszać, dodać 2 jajka, jedno po drugim, mieszajac. Dodać mąkę, sól ,orzechy i pokrojone drobno morele, wymieszać i wlać do formy wcześniej wysmarowanej masłem. Piec 18 minut.
Pewnie zauważyliscie, że nie dalam cukru, ale uznalam białą czekoladą wystarczająco słodka, zeby nie dodawac cukru, sprobuj najpierw czy ci tak pasuje.
W zwiazku z tym, ze moj maz i dzieci troche to « blondies » snobowali, podalam je im inaczej. Rozpuscilam duza tabliczke czekolady, przekroilam « blondies na pol i posmarowalam czekolada. Polozylam na czekolade druga warstwe « blondies » i znowu posmarowalam czekolada. Nastepnie dorzucilam na wierzch rozgniecione malinki i wszystko nabralo koloru i zniklo w try miga.
Pewnie zauważyliscie, że nie dalam cukru, ale uznalam białą czekoladą wystarczająco słodka, zeby nie dodawac cukru, sprobuj najpierw czy ci tak pasuje.
W zwiazku z tym, ze moj maz i dzieci troche to « blondies » snobowali, podalam je im inaczej. Rozpuscilam duza tabliczke czekolady, przekroilam « blondies na pol i posmarowalam czekolada. Polozylam na czekolade druga warstwe « blondies » i znowu posmarowalam czekolada. Nastepnie dorzucilam na wierzch rozgniecione malinki i wszystko nabralo koloru i zniklo w try miga.