Błyskawiczny deser chlebowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotować trzy głębokie talerze. Do pierwszego wlać mleko, w drugim rozrobić jajka ze szczyptą soli, w trzecim wymieszać cukier

Błyskawiczny deser chlebowy

Składniki:

Błyskawiczny deser chlebowy

 

  • 6-7 grubych kromek wiejskiego chleba
  • 1 szklanka mleka
  • 4 jajka
  • Sól
  • Olej do głębokiego smażenia
  • Cukier puder i cynamon do dekoracji

Sposób przygotowania:

Błyskawiczny deser chlebowy
Przygotować trzy głębokie talerze. Do pierwszego wlać mleko, w drugim rozrobić jajka ze szczyptą soli, w trzecim wymieszać cukier puder i cynamon. Na patelni rozgrzać olej, każdą kromkę chleba moczyć w mleku, potem w jajku i smażyć. Kiedy zrumieni się, zdjąć z patelni i szybko obsypać cukrem i cynamonem, kładąc na papierowy ręcznik, by osączyć z nadmiaru tłuszczu. Jeść póki ciepłe.

Tagi:

jajko chleb jajka