Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Racuchy z jabłkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Puszyste, pachnące i smaczne racuchy z jabłkami, czyli moja propozycja na szybki deser do kawy lub kolację na słodko.

Racuchy z jabłkami

Składniki:

Racuchy z jabłkami

 

  • 2 jajka
  • 500 ml mleka
  • 1 cukier wanilinowy
  • aromat cytrynowy
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 2 jabłka

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkami
W misce umieścić 2 jajka, mleko, cukier, cukier wanilinowy oraz aromat. Zmiksować. Dodać sodę oraz mąkę, Zmiksować go połączenia składników.

Jabłka obrać, pokroić w drobną kosteczkę i dodać do ciasta. Wymieszać.

Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, smażyć racuchy wykładając ciasto po 1 dużej łyżce po 1 minucie z każdej strony. Podawać z cukrem pudrem.