aniagdynia

aniagdynia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Bób z bułką tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, szybka przekąska z młodego bobu idealna na letnie, wakacyjne podwieczorki

Bób z bułką tartą

Składniki:

Bób z bułką tartą

 

  • 0.5 kg bobu, 3 łyżki masła, 3 łyżki bułki tartej, koperek, mięta, sól

Sposób przygotowania:

Bób z bułką tartą
Bób dokładnie myjemy. W garnuszku należy zagotować wodę z solą, bobem oraz ze świeżym koperkiem. Gotujemy do miękkości. Gdy bób już będzie gotowy należy go odcedzić, schłodzić a następnie obrać ze skórki. Tak przygotowany polewamy bułką tartą usmażoną na masełku. Danie przyozdabiamy listkiem mięty.

Tagi:

tarta bób