darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Bób ze smażonym koperkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jeżeli ktoś lubi bób, to lubi go w każdej postaci. oto moja wersja bobu ze smażonym koperkiem z czosnkiem

Bób ze smażonym koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bób ze smażonym koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Bób ze smażonym koperkiem
Bób ugotować, lekko przestudzić i obrać ze skórek. Na patelni rozpuścić łyżkę masła i łyżkę oleju, dodać posiekany koperek i smażyć kilka minut. Dodać przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku i szczyptę soli morskiej. Wymieszać, zmniejszyć ogień i dodać obrany bób. Przemieszać, aby omasta pokryła bób, smażyć chwilę i podawać na ciepło.
Bób ze smażonym koperkiem
Ugotowany bób odcedzić i lekko ostudzić, obrać
Bób ze smażonym koperkiem
Na patelni rozpuścić masło i dodać koperek
Bób ze smażonym koperkiem
Do przesmażonego kopru dodać 2 ząbki czosnku
Bób ze smażonym koperkiem
Dodać bób, wymieszać i chwilę podsmażać na małym ogniu

Tagi:

bób