Sposób przygotowania:
Wegetariańska zupa cebulowa z grzankami
1) Marchewkę, por, seler i pietruszkę kroimy w kostkę i wrzucamy do wody osolonej, dodajemy kostkę warzywną - to będzie nasz bulion.
2) W tym czasie obieramy cebulę i kroimy na mniejsze części - krążki.
3) Na patelni rozgrzewamy masło.
4) Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną cebulę.
5) Dusimy cebulę tak długo aż się lekko przypiecze.
6) Kiedy bulion będzie gotowy, wrzucamy podsmażoną cebulę.
7) Gotujemy jeszcze przez chwilę i przyprawiamy.
8) Blendujemy na krem i przygotowujemy grzanki.
9) Chleb kroimy w kostkę i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanej oliwie.
10) Krem przelewamy do miseczek, wrzucamy grzanki i posypujemy czarnuszką.
2) W tym czasie obieramy cebulę i kroimy na mniejsze części - krążki.
3) Na patelni rozgrzewamy masło.
4) Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną cebulę.
5) Dusimy cebulę tak długo aż się lekko przypiecze.
6) Kiedy bulion będzie gotowy, wrzucamy podsmażoną cebulę.
7) Gotujemy jeszcze przez chwilę i przyprawiamy.
8) Blendujemy na krem i przygotowujemy grzanki.
9) Chleb kroimy w kostkę i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanej oliwie.
10) Krem przelewamy do miseczek, wrzucamy grzanki i posypujemy czarnuszką.