Sposób przygotowania:
Medaliony z mortadeli w cieście
Z mąki, wody, żółtka, szczypty soli przygotować ciasto.
Składniki dobrze wymieszać na jednolitą gładką masę, dodać olej i ubitą ze szczyptą soli sztywną pianę z białka.
Wymieszać.
Mortadelę pokroić na grubsze plastry ,zdjąć skórę a plasterki zanurzać w cieście i kłaść na dobrze rozgrzany olej.
Smażyć tak jak racuchy z obydwu stron na złoty kolor.
Podawać w towarzystwie pomidora i plastrów cytryny.
Składniki dobrze wymieszać na jednolitą gładką masę, dodać olej i ubitą ze szczyptą soli sztywną pianę z białka.
Wymieszać.
Mortadelę pokroić na grubsze plastry ,zdjąć skórę a plasterki zanurzać w cieście i kłaść na dobrze rozgrzany olej.
Smażyć tak jak racuchy z obydwu stron na złoty kolor.
Podawać w towarzystwie pomidora i plastrów cytryny.
gusia1000