Sposób przygotowania:
Boczek z biodrówką z rękawa do pieczywa
Boczek ze skórką, biodrówkę z kością opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Dokładnie natrzeć przyprawą Harissa i przyprawą do indyka.
Włożyć boczek z biodrówką do rękawa, wlać z 1/2 szklanki oleju Wielkopolskiego rzepakowego czosnek, przed wlaniem dobrze potrząsnąć butelką, aby czosnek się rozmieszał.
Rękaw zawiązać, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, rękaw z mięsami włożyć do blaszki i piec około 50 minut,
rękaw rozciąć i 10 minut piec w 160C na termoobiegu, mięsa będą zrumienione.
Wywar można zamrozić np. do bigosu.
Dokładnie natrzeć przyprawą Harissa i przyprawą do indyka.
Włożyć boczek z biodrówką do rękawa, wlać z 1/2 szklanki oleju Wielkopolskiego rzepakowego czosnek, przed wlaniem dobrze potrząsnąć butelką, aby czosnek się rozmieszał.
Rękaw zawiązać, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, rękaw z mięsami włożyć do blaszki i piec około 50 minut,
rękaw rozciąć i 10 minut piec w 160C na termoobiegu, mięsa będą zrumienione.
Wywar można zamrozić np. do bigosu.