Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Boczek ze śliwką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

prosta, pyszna przekąska, połączenie dość niecodzienne, ale trafia w gusta większości gości :)

Boczek ze śliwką

Składniki:

Boczek ze śliwką

 

Sposób przygotowania:

Boczek ze śliwką
Wędzony boczek kroimy w plastry. Jeśli są duże, przekrawamy je na pół. Na każdy z plasterków kładziemy suszoną śliwkę, zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczką.Zazwyczaj podaję je właśnie tak, ale mozna rownież wędzony boczek zastąpić parzonym i włożyć naszą przekąskę na trochę do piekarnika, by podać na ciepło, albo potrzymać na tyle długo, by boczek się zrumienił :) Jak kto lubi.