LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Boczniaki z sosem paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dla tych co lubią boczniaki

Boczniaki z sosem paprykowym

Składniki:

Boczniaki z sosem paprykowym

 

  • 600 g boczniaków
  • 150 g gotowanej szynki
  • 3 łyżeczki białego wina
  • do sosu potrzebujemy
  • 1 cebuli
  • 400 g papryki smażonej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1/4 łyżeczki pieprzu białego
  • szczypta soli i szczypta papryki chili z paczki

Sposób przygotowania:

Boczniaki z sosem paprykowym
Robimy sos cebulę obieramy i siekamy na drobno paprykę pokroić w kostki ,cebulę dusić na oleju przez 5 minut dodajemy paprykę i dusimy na około 15 minut potem dodajemy do koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki wody i sos i miksujemy ponownie gotujemy i doprawiamy solą pieprzem i papryką chili w grzybach okroić twarde miejsca i pokroić je na cienkie plasterki i szynkę grzyby skroplić winem i posolić plasterki szynki złożyć wzdłuż ułożyć na nich grzyby i zwinąć szynkę tak by powstał mały pęczek i układamy na grillu i pieczemy 6 minut odwracając je , musimy stale je pilnować