laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Bogata zupa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na każdą porę dnia polecam

Bogata zupa

Składniki:

Bogata zupa

 

  • kości na zupę
  • cebula
  • 3 gożdziki
  • sól pieprz listek laurowy
  • 500 g wołowiny na zupę
  • 200g marchwi
  • 3 bulwy selera
  • por ziemniaki łyżka smalcu
  • 100g mrożonego groszku
  • łyżka masła
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Bogata zupa
Kości na zupę gotować z cebulą,gożdżikami i listkiem w półtora litrze osolonej wody. Dodać mięso i gotować półtorej godziny na małym ogniu.Seler i marchew obrać umyć i pokroić w paski. Smalec rozpuścić w dużym garnku i dusić w nim jarzyny,stale mieszając. Kości mięso i cebulę odcedzić do jarzyn i zagotować. Ziemniaki umyć obrać i pokroić w cienkie plastry. Dodać do zupy i chwilę gotować. Por pokroić w krążki ,mięso w kostkę i razem z groszkiem dodać do zupy.Wszystko przyprawić .Przed podaniem dodać posiekaną pietruszkę i masło.

Tagi:

zupa wołowina