Sposób przygotowania:
Bolos português com pudim de creme e jaż
1- Do masy użyłam tylko żółtek które roztrzepałam i po woli dodawałam ,mąkę ziemniaczaną, cukier śmietankę 18%, mleko i łyżeczkę ekstraktu waniliowego .2- Dodałam jeżyny i roztrzepałam je razem ze składnikami 3- Gotowałam na średnim ogniu około 5 minut, cały czas mieszałam, dopóki masa nie zgęstniała. 4- Odstawiłam do wystygnięcia. 5- Dwa płaty ciasta francuskiego zwinęłam w rulon i pokroiłam na kawałki o grubości 1 cm. 6- Każdy kawałek rozwałkowałam, tak, by powstał płaski krążek ciasta wielkości foremki.7 -Wyłożyłam foremki ciastem, do każdej nałożyłam dużą łyżkę kremu.8 -Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C, piekłam około 15-20 minut, Babeczki pięknie się upiekły urosły rodzinie bardzo smakowały i miały inny kolorek
marietta