Sposób przygotowania:
Bolos português com pudim de creme e jaż
1- Do masy użyłam tylko żółtek które roztrzepałam i po woli dodawałam ,mąkę ziemniaczaną, cukier śmietankę 18%, mleko i łyżeczkę ekstraktu waniliowego .2- Dodałam jeżyny i roztrzepałam je razem ze składnikami 3- Gotowałam na średnim ogniu około 5 minut, cały czas mieszałam, dopóki masa nie zgęstniała. 4- Odstawiłam do wystygnięcia. 5- Dwa płaty ciasta francuskiego zwinęłam w rulon i pokroiłam na kawałki o grubości 1 cm. 6- Każdy kawałek rozwałkowałam, tak, by powstał płaski krążek ciasta wielkości foremki.7 -Wyłożyłam foremki ciastem, do każdej nałożyłam dużą łyżkę kremu.8 -Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C, piekłam około 15-20 minut, Babeczki pięknie się upiekły urosły rodzinie bardzo smakowały i miały inny kolorek
![Bolos português com pudim de creme e jaż Bolos português com pudim de creme e jaż](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bolos-portugus-com-pudim-de-creme-e-jaz-65043.jpg)
![Bolos português com pudim de creme e jaż Bolos português com pudim de creme e jaż](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bolos-portugus-com-pudim-de-creme-e-jaz-65044.jpg)
![Bolos português com pudim de creme e jaż Bolos português com pudim de creme e jaż](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bolos-portugus-com-pudim-de-creme-e-jaz-65045.jpg)
marietta