lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

SUPERPRZEPIS

Bolos português com pudim de creme e jaż

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Coś innego oto właśnie chodzi żeby zaskoczyć

Bolos português com pudim de creme e jaż Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bolos português com pudim de creme e jaż

 

  • #
  • gotowe ciasto francuskie

 

  • Krem
  • 3 jajka
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • ½ filiżanki cukru
  • filiżanka słodkiej śmietanki 18%
  • ½ filiżanki mleka
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • jeżyny 10 sztuk

Sposób przygotowania:

Bolos português com pudim de creme e jaż
1- Do masy użyłam tylko żółtek które roztrzepałam i po woli dodawałam ,mąkę ziemniaczaną, cukier śmietankę 18%, mleko i łyżeczkę ekstraktu waniliowego .2- Dodałam jeżyny i roztrzepałam je razem ze składnikami 3- Gotowałam na średnim ogniu około 5 minut, cały czas mieszałam, dopóki masa nie zgęstniała. 4- Odstawiłam do wystygnięcia. 5- Dwa płaty ciasta francuskiego zwinęłam w rulon i pokroiłam na kawałki o grubości 1 cm. 6- Każdy kawałek rozwałkowałam, tak, by powstał płaski krążek ciasta wielkości foremki.7 -Wyłożyłam foremki ciastem, do każdej nałożyłam dużą łyżkę kremu.8 -Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C, piekłam około 15-20 minut, Babeczki pięknie się upiekły urosły rodzinie bardzo smakowały i miały inny kolorek
Bolos português com pudim de creme e jaż
przygotowujemy krem składniki mokre i sypkie łaczymy razem na koniec dodajemy jeżyny
Bolos português com pudim de creme e jaż
Ciasto zwijamy w rulon i kroimy na centymetrowe kawałki nastepnie wałkiem robimy placki i wykładamy foremki
Bolos português com pudim de creme e jaż
Wykładamy ostudzony krem w foremki i do pieca na 20 minut w 180 stopniach