Sposób przygotowania:
Bomba lodowa z grilla
Ważne! Przed przyrządzaniem bomby lodowej należy zwrócić na to uwagę, żeby grill przed sporządzaniem bomby lodowej był gorący, ewentualnie były wystarczająco rozżarzone węgle.
Białko ubić z cukrem oraz szczyptą soli na sztywną pianę.
Za każdym razem jedną kulę lodów układać na ciastkach biszkoptowych oraz całość całkowicie pokryć pianą z białka za pomocą woreczka/dozownika do zdobienia ciast i lodów.
W przypadku grillowania metodą pośrednią!! 3-4 minuty grillować, aż piana z białka utworzy brązowe ostrza.
Grillowanie: średnia temperatura pieczenia, pieczenie metodą pośrednią
Białko ubić z cukrem oraz szczyptą soli na sztywną pianę.
Za każdym razem jedną kulę lodów układać na ciastkach biszkoptowych oraz całość całkowicie pokryć pianą z białka za pomocą woreczka/dozownika do zdobienia ciast i lodów.
W przypadku grillowania metodą pośrednią!! 3-4 minuty grillować, aż piana z białka utworzy brązowe ostrza.
Grillowanie: średnia temperatura pieczenia, pieczenie metodą pośrednią