Sposób przygotowania:
Mini corn dogi z sosem majonezowym
Aby przygotować sos majonezowy łączmy ze sobą majonez, keczup i musztardę. Do miski wsypujemy mąkę kukurydzianą, pszenną (1/2 szklanki )i proszek do pieczenia. Dodajemy cukier, sól i wszystko mieszamy. Do mąki wbijamy jajka i wlewamy połowę mleka mikserem łączymy składniki na gładkie ciasto. Jeśli jest zbyt gęste dolewamy drugą część mleka. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
Na talerz wsypujemy ½ szklanki mąki. Parówki kroimy na 3 części. Każdy kawałek obtaczamy w mącę, a następnie zanurzamy dokładnie w cieście. Tak przygotowane corn dogi smażymy na głębokim rozgrzanym oleju po 2-4 minuty z każdej strony lub do zarumienienia.
Usmażone corn dogi odsączamy na ręczniku papierowym serwujemy od razu z ulubionym sosem np. majonezowym.
Na talerz wsypujemy ½ szklanki mąki. Parówki kroimy na 3 części. Każdy kawałek obtaczamy w mącę, a następnie zanurzamy dokładnie w cieście. Tak przygotowane corn dogi smażymy na głębokim rozgrzanym oleju po 2-4 minuty z każdej strony lub do zarumienienia.
Usmażone corn dogi odsączamy na ręczniku papierowym serwujemy od razu z ulubionym sosem np. majonezowym.
Marika-
Magdalena88
Igraszki Losu
Marika- napisał(a):
Igraszki Losu
lukrowanepierniczki