kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Borówki do mięsa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Borówki umyć i osączyć. Połowę cukru wsypać do garnka, dodać wodę i gotować, aż powstanie syrop.

Borówki do mięsa

Składniki:

Borówki do mięsa

 

  • borówki 1 kg
  • woda pół szkl.
  • cukier 40 dag

Sposób przygotowania:

Borówki do mięsa
Borówki umyć i osączyć.

Połowę cukru wsypać do garnka, dodać wodę i gotować, aż powstanie syrop.

Wsypać borówki, a gdy owoce puszczą sok, dodać resztę cukru.

Gotować na małym ogniu przez 30 minut.

Wypełnić borówkami gorące słoiki i natychmiast zakręcić ogrzanymi przykrywkami.