Sposób przygotowania:
Borówki z malinami pod owsianą kruszonką
Zimne masło, mąkę, płatki owsiane oraz cukier i cukier waniliowy umieścić razem w misce. Ze składników zagnieść ciasto. Do szklanego naczynia żaroodpornego przełożyć opłukane borówki i maliny (im więcej tym lepiej, ale warto mieć taką ilość, by owoce zakryły cały spód naczynia, w którym będzie się zapiekać).
Na wierzch owoców rozkruszyć przygotowaną wcześniej kruszonkę. Piekarnik nastawić na 180 stopni.
Piec owoce pod kruszonką dopóki kruszonka nie będzie chrupiąca - potrwa to około 45 minut.
Na wierzch owoców rozkruszyć przygotowaną wcześniej kruszonkę. Piekarnik nastawić na 180 stopni.
Piec owoce pod kruszonką dopóki kruszonka nie będzie chrupiąca - potrwa to około 45 minut.