Sposób przygotowania:
Crumble z owocami pod kołderką z płatków owsianychW innym naczyniu mieszamy wszystkie składniki na crumble. Rozdrabiamy w palcach, tak aby powstało coś w rodzaju kruszonki.
Do żarodopornego naczynia przekładamy owoce( wraz z sokiem, który puściły), obficie posypujemy owsianą kruszonką. Wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i zapiekamy przez 35 minut.
Czekamy aż troszkę ostygnie, podajemy z jogurtem.
przygotowanie owocow
Owoce szybko myjemy pod bierzącą wodą, osuszamy. Z czereśni usuwamy pestki. Wsypujemy na naczynia, dodajemy skrobię, miód i cynamon.
przygotowanie mieszanki owsiano orzecowej
W innym naczyniu mieszamy wszystkie składniki na crumble.
przygotowanie kruszonki
. Rozdrabiamy w palcach, tak aby powstało coś w rodzaju kruszonki.
laczenie crumble
Do żarodopornego naczynia przekładamy owoce( wraz z sokiem, który puściły)
pieczenie
owoce obficie posypujemy owsianą kruszonką.
Wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i zapiekamy przez 35 minut. Czekamy aż troszkę ostygnie, podajemy z jogurtem.