Sposób przygotowania:
Jesienne owoce zapiekane pod kruszonką
Do miski wsypujemy mąkę, ksylitol i dodajemy pokrojone zimne masło. Zagniatamy kruszonkę i wstawiamy miskę do lodówki.
Owoce myjemy i wycieramy do sucha. Śliwki kroimy w kostkę, jabłko i gruszkę obieramy i usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę.
Kokilki smarujemy masłem i wkładamy owoce oraz kruszonkę.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy listkami mięty.
Owoce myjemy i wycieramy do sucha. Śliwki kroimy w kostkę, jabłko i gruszkę obieramy i usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę.
Kokilki smarujemy masłem i wkładamy owoce oraz kruszonkę.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy listkami mięty.