Sposób przygotowania:
Śliwki pod kruszonką
Śliwki myjemy i wycieramy do sucha. Wykrawamy pestkę i kroimy owoce w kostkę.
Z mąki, cukru i masła ugniatamy posypkę.
Na dno kokilek wsypujemy po 1 łyżce kruszonki, na nią układamy pokrojone śliwki i posypujemy resztą kruszonki.
Wkładamy kokilki do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Po lekkim ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem i podajemy.
Z mąki, cukru i masła ugniatamy posypkę.
Na dno kokilek wsypujemy po 1 łyżce kruszonki, na nią układamy pokrojone śliwki i posypujemy resztą kruszonki.
Wkładamy kokilki do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Po lekkim ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem i podajemy.