Sposób przygotowania:
Borówkowy mini sernik w czekoladowym pucharkuETAP 1:
Miseczki czekoladowe warto przed przygotowaniem deseru dobrze schłodzić w lodówce. Śmietankę kremówkę ubić na pianę, ale nie bardzo sztywną. Sery połączyć ze sobą dodać puder, wlać likier kokosowy, wsypać wiórka krótko zmiksować.
ETAP 2:
Dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę tak jak podano w przepisie na opakowaniu, ubitą śmietanę oraz startą gorzką czekoladę, wymieszać dokładnie na najniższych obrotach miksera dodać część borówki, wymieszać łyżką, resztę zostawić do dekoracji.
ETAP 3:
Masę serową wylać po równo do pucharków, udekorować grubymi wiórkami czekoladowymi oraz borówką.
Dobrze schłodzić w lodówce 3-4 godziny i podawać.
Życzę smacznego!
SylaUla
2milutka
Dziękuję!
Jagodowa
Magdalena88
2milutka
Pucharki można kupić ;)