aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

mini sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

polecam kazdemu kto lubi sernik na zimno

mini sernik na zimno

Składniki:

mini sernik na zimno

 

  • 300 g serek waniliowy homogenizowany,
  • 100 ml śmietana kremówka,
  • 2 lyzki cukier puder,
  • 1 lyzka żelatyna Prymat,
  • 1 szklanka PORZECZKI CZERWONE,
  • 1 galaretka np. truskawkowa,
  • do ozdoby wiórki kokosowe,
  • 15 biszkopty okrągłe

Sposób przygotowania:

mini sernik na zimno
Smietane ubijamy na sztywno, dodajac do niej po trochu cukier puder. Powoli dodajemy serek, caly czas miksujac na wolnych obrotach. Zelatyne rozpuszczamy w 3-4 lyzkach goracej wody wody i dodajemy do masy serowej. W tortownicy ukladamy biszkopty i zalewamy masa serowa. Wkladamy do lodowki. Galarteke robimy wedlug przepisu na opakowaniu. Wkladamy do lodowki i czekamy, az nam zacznie tezec. Nastepnie porezczki ukladamy na serniku i zalewamy galaretka. Ponownie wkladamy do lodowki. Na koniec boki sernika obtaczamy w wiorkach kokosowych.