Sposób przygotowania:
Strucla z owocami
Drożdże kruszymy, zalewamy mlekiem, wsypujemy łyżkę cukru i odstawiamy na 30 minut. Owoce zasypujemy cukrem i mieszamy lekko rozgniatamy. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, dodajemy jajka, wyrośnięte drożdże i zagniatamy. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło, znów zagniatamy.
Z ciasta formujemy prostokąt. Wykładamy smarujemy owocami i zwijamy rulon.Wykładamy do blaszki. Odstawiamy na 10 minut.
Na koniec posypujemy kruszonką. Pieczemy około 50 minut w temp.180 stopni.
Smacznego.
Z ciasta formujemy prostokąt. Wykładamy smarujemy owocami i zwijamy rulon.Wykładamy do blaszki. Odstawiamy na 10 minut.
Na koniec posypujemy kruszonką. Pieczemy około 50 minut w temp.180 stopni.
Smacznego.