Sposób przygotowania:
Botwinkowa zupa
Oczyszczamy i myjemy potrzebne warzywa. Marchew kroimy w plasterki, a buraczki w kostkę. Łodygi botwinki kroimy na mniejsze części.
Brokuł dzielimy na różyczki.
Rosół podgrzewamy. Do ciepłego dodajemy buraczki oraz marchew, jako, że składniki te będą się najdłużej gotować. Warzywa te gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut. Następnie dodajemy groszek cukrowy, brokuł oraz łodygi botwinki. Do gotujących warzyw dodajemy sok z cytryny. Gotujemy je do momentu jak staną się miękkie.
Gdy warzywa są gotowe zupę zabielamy śmietaną. Doprawiamy ją do smaku według smaków i gustów rodziny. Gotową porcjujemy na talerze. Podajemy oprószoną natką pietruszki.
Brokuł dzielimy na różyczki.
Rosół podgrzewamy. Do ciepłego dodajemy buraczki oraz marchew, jako, że składniki te będą się najdłużej gotować. Warzywa te gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut. Następnie dodajemy groszek cukrowy, brokuł oraz łodygi botwinki. Do gotujących warzyw dodajemy sok z cytryny. Gotujemy je do momentu jak staną się miękkie.
Gdy warzywa są gotowe zupę zabielamy śmietaną. Doprawiamy ją do smaku według smaków i gustów rodziny. Gotową porcjujemy na talerze. Podajemy oprószoną natką pietruszki.
robaczek
Czekoladka 2