Sposób przygotowania:
Brokułowa zupa-krem
1. Warzywa obieramy, myjemy i dokładnie osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa i chwilę przesmażamy, uważając, żeby za mocno nie przypiec, mają być takie ładnie szkliste, następnie wlewamy bulion warzywny i gotujemy do miękkości.
2. Gdy warzywa będą miękkie wrzucamy serek topiony i blendujemy blenderem na gładki krem. Jeżeli uznamy, że trzeba dolać gorącej wody lub bulionu to dolewamy. Zupę przyprawiamy przyprawami do smaku i zagotowujemy.
3. Gorącą podajemy z dowolnymi dodatkami, u mnie była to domowa bagietka czosnkowa. Smacznego życzę.
2. Gdy warzywa będą miękkie wrzucamy serek topiony i blendujemy blenderem na gładki krem. Jeżeli uznamy, że trzeba dolać gorącej wody lub bulionu to dolewamy. Zupę przyprawiamy przyprawami do smaku i zagotowujemy.
3. Gorącą podajemy z dowolnymi dodatkami, u mnie była to domowa bagietka czosnkowa. Smacznego życzę.
robaczek
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
mocsłodkości
Babeczka35
Dziękuję bardzo :)
lukrowanepierniczki