Sposób przygotowania:
Botwinka z klopsikami, ziemniakami i jajkiem
Warzywa- marchewkę oraz pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę, przekładamy do garnka zalewamy bulionem (lub wodą) i gotujemy 5 minut..
Botwinkę - cały pęczek kroimy drobno, dodajemy do warzyw, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - gotujemy 15 minut, po czym dolewamy sok z buraków.
Przygotowujemy klopsiki. Mięso przekładamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem, dodajemy posiekany koperek i mieszamy. Formujemy niewielkie klopsiki.
Do gotującej się botwinki wkładamy klopsiki i gotujemy około 10 minut. Botwinkę podajemy z klopsikami oraz ugotowanymi ziemniakami i jajkiem.
Dekorujemy posiekanym koperkiem.
Botwinkę - cały pęczek kroimy drobno, dodajemy do warzyw, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - gotujemy 15 minut, po czym dolewamy sok z buraków.
Przygotowujemy klopsiki. Mięso przekładamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem, dodajemy posiekany koperek i mieszamy. Formujemy niewielkie klopsiki.
Do gotującej się botwinki wkładamy klopsiki i gotujemy około 10 minut. Botwinkę podajemy z klopsikami oraz ugotowanymi ziemniakami i jajkiem.
Dekorujemy posiekanym koperkiem.