Sposób przygotowania:
Bounty z ricottąETAP 1
Do miski przekładamy mąkę. Dodajemy do niej serek. Całość razem mieszamy.
W garnuszku podgrzewamy śmietankę. W ciepłej rozpuszczamy na wolnym ogniu pokrojoną białą czekoladę.
Rozpuszczoną czekoladę dodajemy do masy serowo- kokosowej. Całość dokładnie mieszamy.
Gotową masę dzielimy na około 9 części – u mnie tyle właśnie wyszło batonów.
ETAP 2
Z każdej części formujemy w dłoniach batony. Gotowe odkładamy do chłodu, by zastygły. Ja pozostawiłam je na noc w lodówce.
ETAP 3
Gdy batony są już zastygnięty oblewamy je czekoladą.
Mleczną czekoladę siekamy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
ETAP 4
Płynną polecamy nasze batony z każdej strony. Gotowe umieszczamy na folii aluminiowej i schładzamy, by czekolada zastygła.
ETAP 5
Moje batony dodatkowo po zastygnięciu mlecznej czekolady udekorowałam rozpuszczoną gorzką czekoladą.
Gdy gorzka czekolada zastygnie deser można zajadać.
Batony przechowujemy w lodówce.