Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Serduszka bounty

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 24
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Domowe czekoladki są niezastąpione. Dzisiaj zapraszam na serduszkowe bounty – nie tylko dla zakochanych :)

Serduszka bounty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serduszka bounty

 

  • 100 g mlecznej czekolady
  • 60 g gorzkiej czekolady
  • 220 ml mleka
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 50 g masła

Sposób przygotowania:

Serduszka bounty
Czekoladę gorzką i mleczną łamiemy, rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przy pomocy pędzelka nanosimy czekoladę na foremki silikonowe w kształcie serduszek, nakładamy 2 warstwy przy czym po każdej z nich wkładamy je do lodówki na 20 minut. Do rondelka przelewamy mleko, dodajemy cukier puder oraz kaszę mannę i gotujemy. Studzimy. Miękkie masło ucieramy do białości dodajemy ostudzoną ugotowaną kaszę mannę i miksujemy, następnie dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Powstała masą napełniamy czekoladki, zamykamy pozostałą czekoladą i wkładamy do lodówki co całkowitego zastygnięcia – na około godzinę.
Serduszka bounty
czekoladę gorzką i mleczną łamiemy i roztapiamy w kąpieli wodnej
Serduszka bounty
na foremkę silikonową nakładamy warstwy czekolady
Serduszka bounty
z masła ugotowanej kaszy manny i wiórków przygotowujemy nadzienie
Serduszka bounty
powstałą masą napełniamy czekoladki i zamykamy je czekoladą