Sposób przygotowania:
Ciasto kostka bountyETAP 1:
Do garnka przekładamy margarynę, dodajemy cukier, wodę oraz kakao - rozpuszczamy całość (nie zagotowujemy), odlewamy 125 ml na polewę, pozostałość studzimy.
ETAP 2:
Do zimnej masy wbijamy żółtka, miksujemy.
ETAP 3:
Następnie dodając porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia - miksujemy.
ETAP 4:
Białka ubijamy na sztywno, przekładamy do ciasta i mieszamy delikatnie łyżką do połączenia.
ETAP 5:
Wylewamy ciasto na wyłożoną papierem blaszkę.
Murzynka pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 30 -35 minut do suchego patyczka.
ETAP 6:
Ciasto studzimy, przekrawamy na pół.
ETAP 7:
Masa: Do garnka przekłada masło, roztapiamy, dodajemy cukier oraz śmietanę i całość podgrzewamy przez około 3-4 minuty mieszając do całkowitego połączenia składników, wsypujemy wiórki i mieszamy przez 10 sekund.
ETAP 8:
Jedną część ciasta wkładamy do blaszki, wylewamy masę kokosową i przykrywamy drugim blatem.
ETAP 9:
Polewa: odlaną czekoladową część przelewamy do miseczki, wkruszamy czekoladę i roztapiamy całość w kąpieli wodnej.
Gotową polewa dekorujemy ciasto.
Ciasto wstawiamy do lodówki na około 3 -4 godziny.