Sposób przygotowania:
Brązowe ciasto
Na początku miękkie masło utrzeć z golden syrupem, najlepiej przy pomocy miksera. Następnie dodać brązowy cukier i dokładnie utrzeć aż powstanie gładka masa.
Mąkę, sodę i kakao dodawać do ciasta na zmianę z jajkami.
Całość wymieszać.
Dodać otartą skórkę z pomarańczy i sok wyciśnięty z pomarańczy. Całość dokładnie zmiksować.
Masę przełożyć do wysmarowanej margaryną lub masłem i osypanej bułką tartą formy.
Ciasto piec w temperaturze 170 stopni przez około 45 minut.
Stan surowości zawsze możemy sprawdzić używając suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto wystudzić i wyjąć z formy.
Smacznego.
Mąkę, sodę i kakao dodawać do ciasta na zmianę z jajkami.
Całość wymieszać.
Dodać otartą skórkę z pomarańczy i sok wyciśnięty z pomarańczy. Całość dokładnie zmiksować.
Masę przełożyć do wysmarowanej margaryną lub masłem i osypanej bułką tartą formy.
Ciasto piec w temperaturze 170 stopni przez około 45 minut.
Stan surowości zawsze możemy sprawdzić używając suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto wystudzić i wyjąć z formy.
Smacznego.