Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Brązowy ryż z pikantną potrawką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybka potrawka na brązowym ryżu

Brązowy ryż z pikantną potrawką. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Brązowy ryż z pikantną potrawką.

 

Sposób przygotowania:

Brązowy ryż z pikantną potrawką.
W garnku nastawiamy wodę, solimy i gotujemy brązowy ryż wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie obieramy cebulkę i kroimy w kosteczkę, szczypiorek drobno siekamy, kiełbaskę śląską również kroimy w kostkę jak i czerwoną paprykę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę z kiełbaską. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i dusimy do miękkości. Przyprawiamy ostrą papryką, słodką papryką, magii solą i pieprzem. Na talerz wyciągamy ugotowany ryż, nakładamy potrawkę i posypujemy obficie posiekanym szczypiorkiem. Smacznego
Brązowy ryż z pikantną potrawką.
Na rozgrzanym oleju podsmazamy cebulkę z kiełbaską
Brązowy ryż z pikantną potrawką.
Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i razem dusimy

Tagi:

ryż