Sposób przygotowania:
Brokuły i kalafior w słoikach
Kalafior i brokuły dzielę na różyczki, odcinam łodygi, zostawiam same "różyczki"
Zagotowuję litr wody z odrobiną octu, lub kwasku cytrynowego, na gotującą się wkładam kalafior, gotuję 3 min, następnie dokładam brokuły, i gotuję jeszcze 2 min. Warzywa odcedzam, przelewam zimną woda i układam warstwami do słoików.
Gotuję zalewę: 4 szklanki wody z cukrem, solą i octem .
Gorącą zalewam warzywa, i pasteryzuję 30 minut.
Zagotowuję litr wody z odrobiną octu, lub kwasku cytrynowego, na gotującą się wkładam kalafior, gotuję 3 min, następnie dokładam brokuły, i gotuję jeszcze 2 min. Warzywa odcedzam, przelewam zimną woda i układam warstwami do słoików.
Gotuję zalewę: 4 szklanki wody z cukrem, solą i octem .
Gorącą zalewam warzywa, i pasteryzuję 30 minut.