aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Brokuły w ostrej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne danie na obiad

Brokuły w ostrej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brokuły w ostrej panierce

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Brokuły w ostrej panierce
Brokuł dokładnie myjemy i kroimy drobno. Wstawiamy do lekko osolonej wody i gotujemy na miękko. Gdy się nam zagotują to następnie je odcedzamy. Do głębokiego naczynia na duży ogień wstawiamy olej. Gdy nam się rozgrzeje dodajemy bułkę tartą i mieszamy cały czas aby nam się nic nie przypaliło. Następnie dodajemy sól prowansalską, pieprz kolorowy oraz szczyptę oregano i majeranku. Gdy dokładnie wszystko wymieszamy to podajemy na talerzu brokuł polany panierką z doprawioną na ostro. SMACZNEGO !!
Brokuły w ostrej panierce
Brokuły dokładnie myjemy, kroimy na drobno i gotujemy.
Brokuły w ostrej panierce
Ugotowane brokuły odcedzamy i czekamy aż nam ostygną.
Brokuły w ostrej panierce
Na rozgrzany olej dajemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy.
Brokuły w ostrej panierce
Następnie dodajemy sól prowansalską, pieprz kolorowy, oregano oraz majeranek.

Tagi:

tarta brokuły