Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Brokuły z masłem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Brokuły te smakują najlepiej z delikatnymi pieczeniami lub zapiekanką z ziemniaków.

Brokuły z masłem orzechowym

Składniki:

Brokuły z masłem orzechowym

 

Sposób przygotowania:

Brokuły z masłem orzechowym
Łodygi brokułów skrócić i obrać od nasady liści, naciąć na krzyż. Brokuły umyć kilkakrotnie w zimnej wodzie. W naczyniu zagotować 1 litr wody z dodatkiem soli i soku z cytryny. Następnie do wrzątku włożyć brokuły i gotować pod przykryciem przez 15 minut. Orzechy pokroić w płatki. Na patelni zrumienić lekko masło, uprażyć na nim orzechy i odstawić na bok. Brokuły osączyć, ułożyć na podgrzanym półmisku, posypać prażonymi orzechami i skropić masłem.

Tagi:

brokuły