Sposób przygotowania:
Brownie
Masło pokrojone w kostkę roztopić w kąpieli wodnej, dodać połamaną czekoladę, odstawić do ostygnięcia. W oddzielnym naczyniu zmiksować całe jajka, dodając cukier, cukier waniliowy, sól i napar z kawy. Na końcu dodać masę czekoladową, suszone owoce i orzechy. Ja uprzednio namaczam je we wrzątku. Przełożyć do prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 190 C około 20 minut.
Doskonałe zarówno na ciepło jak i na zimno. Lubi poleżeć jeden dzień w lodówce, mikrofali również się nie boi. Śmiało można podawać z przysłowiową wisienką i odrobiną kwaśnej śmietany, zwłaszcza, jeśli jest ciepłe.
Doskonałe zarówno na ciepło jak i na zimno. Lubi poleżeć jeden dzień w lodówce, mikrofali również się nie boi. Śmiało można podawać z przysłowiową wisienką i odrobiną kwaśnej śmietany, zwłaszcza, jeśli jest ciepłe.