Angel Cake

Angel Cake

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Brownie bezglutenowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Obłędnie czekoladowe, bezglutenowe ciasto 'brownie' z mielonymi migdałami. Idealne dla wielbicieli czekolady.

Brownie bezglutenowe

Składniki:

Brownie bezglutenowe

 

  • 150g czekolady 85%
  • 150g masła
  • 3 duże jajka
  • 150g cukru
  • 150g cukru brązowego
  • 100g mielonych migdałów
  • Dowolne dodatki: orzechy, kawałki czekolady, ciasteczka

Sposób przygotowania:

Brownie bezglutenowe
1. Rospuscić masło i czekolade na łazni wodnej (w misce nad garnkiem gorącej wody).

2. Ubić jajka, dodać cukru i ubijać przez kolejne 3 minuty.

3. Dodać rozpuszczoną czekolade i wymieszać.

4. Dodać migdały i delikatnie wymieszać. Następnie można dodać dowolne dodatki i wymieszać.

5. Piec w temperaturze 180 stopni przez 35-40 minut.