Sposób przygotowania:
Brownie dyniowe
Dynię obieramy, kroimy w kostkę i pieczemy lub gotujemy na parze, aż będzie miękka. Studzimy dokładnie, dodajemy posiekaną czekoladę i olej. Blendujemy na jednolitą masę.
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, masę dyniową oraz mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamonem i solą. Dokładnie wymieszaną masę wlewamy na blaszkę, pieczemy w180 stopniach ok 50 minut.
Po ostygnięciu polewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechami.
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, masę dyniową oraz mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamonem i solą. Dokładnie wymieszaną masę wlewamy na blaszkę, pieczemy w180 stopniach ok 50 minut.
Po ostygnięciu polewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechami.