Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Dyniowe brownie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Intensywnie czekoladowe, z leciutkim posmakiem dyni, dla wszystkich wielbicieli tych czekoladowych zakalców.

Dyniowe brownie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dyniowe brownie

 

  • 1,5 szklanki puree z dyni Hokkaido
  • 140 g czekolady 70%
  • 120 g masła
  • 140 g maki pszennej
  • 4 jajka
  • 230 g cukru
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Dyniowe brownie
Do garnka wrzucić połamaną czekoladę i masło, postawić na malutkim ogniu i rozpuścić, zdjąć z ognia. Dodać zimne puree z lodówki, szybko wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka zmiksować z cukrem, dodać mąkę z proszkiem i zmiksować. Wlać masę czekoladowo-dyniową, zmiksować ponownie. Przelać do formy 18x28 wyłożonej papierem. Piec około 30 minut w 170 stopniach. Wystudzić i kroić na kwadraty.
Dyniowe brownie
Do garnka wrzucić połamaną czekoladę i masło, postawić na malutkim ogniu i rozpuścić, zdjąć z ognia.
Dyniowe brownie
Dodać zimne puree z lodówki, szybko wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Dyniowe brownie
Jajka zmiksować z cukrem, dodać mąkę z proszkiem i zmiksować.
Dyniowe brownie
Wlać masę czekoladowo-dyniową, zmiksować ponownie. Przelać do formy 18x28 wyłożonej papierem. Piec około 30 minut w 170 stopniach. Wystudzić i kroić na kwadraty.