Sposób przygotowania:
Pumpkin brownie - czekoladowe z dyniąPureè z dyni przygotowane według mojego przepisu - https://gotujmy.pl/pure-z-dyni-gotowanej,przepisy,169184.html
Glazura dyniowa przygotowana według mojego przepisu - https://gotujmy.pl/glazura-dyniowa-do-ciast-i-deserow,przepisy,169189.html
Na początku należy roztopić czekoladę z masłem w kąpieli wodnej (w miseczce metalowej ustawionej na garnku z gotującą się wodą). Czekoladę odstawiamy aby przestygła. Mąkę, pieprz cayenne, sól i proszek do pieczenia przesiewamy przez sito do miski. Następnie ucieramy mikserem jajka z cukrem na gładką, białą masę.
Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę z przyprawami i mieszamy dokładnie. Powstałe ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części wlewamy roztopioną, lekko przestudzoną czekoladę i mieszamy. Do drugiej części ciasta dodajemy pureè z dyni, olej, cynamon oraz gałkę muszkatołową i również dokładnie mieszamy.
Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Na spód formy wykładamy masę czekoladową i rozsmarowujemy ją po całości. Na wierzch wykładamy masę dyniową i również rozprowadzamy ją po całej blaszce.
Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Po lekkim przestygnięciu ciasta możemy posmarować go glazurą dyniową. Smacznego!
Netka
zbysiowa
jaNina
-Natka-