Sposób przygotowania:
Dyniowe brownie mocno czekoladowe
Kwadratową foremkę do wypieków wyłóż papierem do pieczenia. Składniki dyniowego nadzienia wymieszaj za pomocą trzepaczki w miseczce. Czekoladę i masło roztop w rondlu, lekko przestudź. Masę maślano-czekoladową przelej do dużej miski.
Wbij do niej jajka i wymieszaj dokładnie trzepaczką, dodaj mąkę,cukier trzcinowy oraz szczyptę soli, utrzyj wszystko razem.3/4 gotowej masy wylej do foremki,wyrównaj. Za pomocą łyżki stołowej nałóż kleksy dyniowego nadzienia,na wierzch wyłóż resztę czekoladowej masy. Wstaw ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piecz przez 20-25 minut.
Gotowe ciasto ostudź,pokrój na porcje. Czekoladę i śmietankę rozpuść w rondlu,lekko przestudź i oblej nią ciasto. Dyniowe brownie najlepiej smakuje na ciepło.
Wbij do niej jajka i wymieszaj dokładnie trzepaczką, dodaj mąkę,cukier trzcinowy oraz szczyptę soli, utrzyj wszystko razem.3/4 gotowej masy wylej do foremki,wyrównaj. Za pomocą łyżki stołowej nałóż kleksy dyniowego nadzienia,na wierzch wyłóż resztę czekoladowej masy. Wstaw ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piecz przez 20-25 minut.
Gotowe ciasto ostudź,pokrój na porcje. Czekoladę i śmietankę rozpuść w rondlu,lekko przestudź i oblej nią ciasto. Dyniowe brownie najlepiej smakuje na ciepło.
reanja
kontakt1982
Czekolada przoduje,przełamuje się z kremową dynią i wyczuwalna nuta korzennych przypraw.Robiłam pierwszy raz i na pewno zrobię je jeszcze :p
czekoladka_m
kontakt1982
Jestem ciekawa opinii :),napisz koniecznie czy trafiłam w Twe smaki :)
usia_pieczona
kontakt1982
Nie martw się,nie zawiedziesz się :) ja tez miałam obawy ale smak mnie pozytywnie zaskoczył,kremowy,delikatny z wyraźną nutą przyprawy korzennej,doskonale komponuje się z czekoladą
czekoladka_m
kontakt1982
Cieszę się,że smakowało,sama zakochałam się w tym smaku,nadzienie jest takie delikatne że na samą myśl mi slinka cieknie :p