Sposób przygotowania:
Ciasto dyniowe jak brownie
Połamaną czekoladę wraz z mlekiem rozpuszczamy na malutkim ogniu. W misce ubijamy całe jajka wraz z 4 łyżkami cukru. Jajka powinny być ubite do białości. Do ubitych jajek delikatnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszając, dodajemy również rozpuszczoną czekoladę i puree z dyni. Gdy ciasto będzie miało gładką konsystencję, przekładamy je do przygotowanej wcześniej blaszki do pieczenia (wysmarowanej tłuszczem lub wyścielonej papierem do pieczenia). Blaszkę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 25-30 min. Przygotowujemy polewę: czekoladę rozpuszczamy z mlekiem na małym ogniu, ciepłą polewą smarujemy przestudzone ciasto. Wierzch posypujemy prażonymi migdałami. Smacznego :)
kołczu
cherry
jaNina
anemon
Netka