luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Brukselka do obiadu

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Lubie wszystkie kapuściane warzywa, dlatego brukselki w moim jadłospisie nie może brakować.

Brukselka do obiadu

Składniki:

Brukselka do obiadu

 

  • 500 gram brukselki
  • 70 gram masła do smażenia ( smalec maślany-Butterschmalz)
  • 2 łyżeczki vegety
  • sol
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Brukselka do obiadu
Brukselke obrac z pierwszych listkow, umyc i gotowac ok. 10 min. w osolonej i ocukrzonej wodzie. Odlac i nastepnie zalac zimna woda na 2 min.-zatrzymie wtedy intensywny zielony kolor. Tluszcz rozgrzac na patelni, wlozyc odkapana z wody brukselke, posypac vegeta i smazyc na zloty kolor na malym ogniu.

Tagi:

brukselka