Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Brukselka z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczne połączenie brukselki z orzechami. Szybkie wegetariańskie danie.

Brukselka z orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brukselka z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Brukselka z orzechami
Brukselkę obrać z paru listek. Głąbki naciąć na krzyż. Wodę z solą i cukrem zagotować. Wrzucić brukselkę i gotować 10minut. W tym czasie orzechy włoskie posiekać i uprażyć na suchej patelni. Najlepiej żeby patelnia miała dość wysokie brzegi. Zdjąć z ognia dodać masło i ponownie wstawić na mały ogień. Kiedy masło się rozpuści dodać odsączoną brukselkę. Delikatnie przemieszać, tak aby masło obtoczyło brukselkę. Podawać na ciepło. Smacznego!
Brukselka z orzechami
Brukselkę oczyścić, naciąć i ugotować w wodzie z solą i cukrem.
Brukselka z orzechami
Posiekane orzechy uprażyć na suchej patelni.
Brukselka z orzechami
Do orzechów dodać masło i rozpuścić na małym ogniu.
Brukselka z orzechami
Ugotowaną brukselkę dodać do orzechów z masłem.

Tagi:

brukselka