Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Brzoskwinie w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Warte polecenia,wypróbujcie!

Brzoskwinie w cieście francuskim

Składniki:

Brzoskwinie w cieście francuskim

 

  • 30dag.ciasta francuskiego,
  • 1\2op.budyniu waniliowego,
  • 200ml.mleka,
  • 3łyżki likieru amaretto,
  • 1łyżka cukru,
  • 1puszka brzoskwiń,
  • 1 jajko,
  • 1łyżeczka śmietany,
  • 5dag.twarogu,
  • 5 herbatników,
  • 4łyżki płatków migdałowych,
  • 3łyżki cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie w cieście francuskim
Ciasto francuskie rozmrozić.Budyń wymieszać z 3łyżkami mleka,likierem i cukrem,resztę mleka zagotować,dodać wymieszany budyń,gotować 3min,ostudzić.Do masy budyniowej dodać twaróg,wymieszać.Brzoskwinie osączyć,żółtko oddzielić od białka.Ciasto rozwinąć,wyciąć 10 kwadratów.Na środku 5 kwadratów nałożyć łyżkę masy ciasteczko i połówkę brzoskwini,brzegi posmarować białkiem,przykryć pozostałymi kwadratami,brzegi mocno zlepić.Żółtko wymieszać ze śmietaną. lachę wyłożyć pergaminem,ułożyć na nim ciastka,wierzch każdego posmarować żółtkiem ze śmietaną,posypać płatkami migdałowymi i cukrem,odstawić na 10min.Piec około 20 min.w 200"C.

Tagi:

jajko jajka