Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Brzoskwinie z miodem, czekoladą i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pieczone brzoskwinie z miodem, czekoladą i płatkami migdałów ostatnio cieszą się wielkim powodzeniem na rodzinnych przyjęciach. Spisują się idealnie jako deser i świetnie pasują do lodów.

Brzoskwinie z miodem, czekoladą i migdałami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brzoskwinie z miodem, czekoladą i migdałami

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie z miodem, czekoladą i migdałami
Brzoskwinie przekrawamy na pół, usuwamy pestki, smarujemy miodem - około pół łyżeczki na pół brzoskwinie. Na środku układamy kostkę czekolady i całość oprószamy płatkami migdałów. Przekładamy owoce na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczmy w nagrzanym do około 180 stopni piekarniku przez 20-25 minut. Czekolada ma być rozpuszczona, a płatki migdałów zarumienione. W razie potrzeby zmniejszyć temperaturę.
Brzoskwinie z miodem, czekoladą i migdałami
Etap 1 brzoskwinie przekrajany na pół i usuwamy pestki
Brzoskwinie z miodem, czekoladą i migdałami
Etap 2 smarujemy brzoskwinie miodem akacjowym
Brzoskwinie z miodem, czekoladą i migdałami
Etap 3 na środku układamy po kostce czekolady
Brzoskwinie z miodem, czekoladą i migdałami
Etap 4 posypujemy płatkami migdałowymi i zapiekamy