frank55

frank55

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Brzoskwinie ze skórką do słoików

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Brzoskwinie do słoików można przygotowywać na różne sposoby, ze skórką i obierane. Ja zrobiłem ze skórką w syropie i też wyszły smakowite.

Brzoskwinie ze skórką do słoików

Składniki:

Brzoskwinie ze skórką do słoików

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie ze skórką do słoików
Brzoskwinie myjemy dokładnie pod bieżącą wodą i kroimy na połówki lub na ćwiartki. 

Wyjmujemy pestki i wkładamy do wyparzonych słoików. 

Wodę z cukrem gotujemy, dodajemy sok z cytryny i gorącym syropem zalewamy brzoskwinie. 

Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy krótko około 10 minut na małym płomieniu. 

Gotowe wynosimy w chłodne miejsce.