gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 853]

Brzoskwiniowe deserki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Brzoskwiniowe deserki z bitą śmietaną i chrupiącymi herbatnikami z posmakiem czekolady. Najlepiej smakują schłodzone.

Brzoskwiniowe deserki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brzoskwiniowe deserki

 

  • Puszka brzoskwiń (wraz z syropem),
  • 2 galaretki brzoskwiniowe,
  • 500 ml śmietany 30 %
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • duża paczka herbatników,
  • 1 czekolada mleczna,

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowe deserki
Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody. Lekko studzimy. Brzoskwinie wraz z syropem przekładamy do miski, dodajemy galaretkę i miksujemy na gładko. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby masa stężała ( konsystencja gęstej śmietany).

Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy cukier puder. Herbatniki kruszymy, czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z herbatnikami.

Przygotowujemy 7 szklanek ( 300 ml). Na spód dodajemy trochę pokruszonych herbatników. Na to 2 duże łyżki musu, 2 łyżki pokruszonych herbatników, 2 duże łyżki śmietany, herbatniki mus, śmietana i posypujemy herbatnikami. Chłodzimy w lodówce.

Smacznego
Brzoskwiniowe deserki
Do brzoskwiń z syropem dodajemy galaretkę.
Brzoskwiniowe deserki
Miksujemy na gładką konsystencję i chłodzimy.
Brzoskwiniowe deserki
Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy cukier puder.
Brzoskwiniowe deserki
Herbatniki kruszymy i dodajemy startą czekoladę.